2 patlıcan
2 kahve fincanı galeta unu
2 yumurta
100 gr süzme yoğurt
2 közlenmiş kırmızıbiber
Kekik
Kırmızı pul biber
Tuz
Ayçiçeği yağı
Taze soğan
Hazırlanışı
Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu suda 30 dakika bekletip kurulayın. Galeta unu, ceviz içi ve tuzu karıştırın. Başka bir kasede yumurtaları çırpın. Patlıcan dilimlerini önce yumurtaya, sonra galeta unlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Süzme yoğurda, küp doğranmış közlenmiş kırmızıbiberleri, kekiği, tuzu karıştırın. Patlıcan dilimlerinin uç kısımlarına yoğurtlu karışımdan paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Taze soğanın yeşil kısımlarıyla patlıcan rulolarını bağlayıp servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder