Malzemeler : (2 dilim fileto somon için)
* Her dilim için 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağ
* 1 tatlı kaşığı sirke
* 5 diş sarımsak (halka halka doğranmış)
* Dereotu
* Tuz
* Karabiber
Yapılışı :
1. Somon dilimlerini narince yıkayıp kağıt havluyla kurulayın
2. Her iki tarafına da bol tuz ve karabiber serpin
3. Bir kapta zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın
4. Sarımsakları ve dereotunu kaba dizin
5. Somonların pembe kısımları bu sosa değecek derisi üstte kalacak şekilde kabın kapağını kapatıp en az 2-3 saat marine edip bekletin.
6. Fırını 170 derecede ısıtın, fırın tepsisinin üzerine alüminyum folyo serin ve somonları yağlı kağıtta bu sefer derili kısım altta kalacak şekilde paketleyin. Paketi kapatmadan önce marine ettiğiniz sostan birer kaşık balıkların üzerine dökün ve birkaç sarımsağı ve dereotunu yine balığın üzerine dizin.
7. Bir 30 dakika paketli bir şekilde, bir 10 dakika da paketlerin ağzını biraz açarak pişirin.Paketin ağzını açmazsanız balığınız paketten daha sulu ve yumuşak çıkar.
8. Fırından alınca paketleri açın, balığın üzerinde pişmiş olan sarımsak ve dereotunu alın, üzerine taze dereotu ve yanında yeşil soğanlı safranlı pilavla servis yapın.
Not : balığı aynı şekilde marine edip hiç yağ koymadan ızgara tavasında veya teflon tavada da 4 tarafını da çevirerek pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder