22 Şubat 2012 Çarşamba

KEŞKÜL


Malzemeler :

* 1 litre süt
* 4-6 çorba kaşığı pirinç unu (markasına göre gerekli miktar değişebiliyor, önce 4 kasşık koyup gerekirse 1 + 1 kaşık daha ilave edebilirsiniz)
* 1 su bardağı toz şeker
* 30 gr çekilmiş badem
* 50 gr çekilmiş antep fıstığı
* 2 çorba kaşığı toz hindistan cevizi 
* 1 paket vanilya
* Süslemek için hindistan cevizi / kırık fındık / kırık antep fıstığı

Yapılışı :

1. Süt, pirinç unu, badem ve antep fıstığını tencereye alıp çırpma teli ile iyice karıştırın.
2. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
3. Tozşeker ve hindistan cevizini ekleyip 5 dk daha pişirin ve vanilyayı ekleyin.
4. İstediğiniz kaselerde üzerini kuruyemişlerle süsleyerek servis yapın

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder