21 Şubat 2012 Salı

SÜTLAÇ (FIRIN / NORMAL)





Malzemeler : (6-8 kişilik)
·         1 çay bardağı pirinç
·         1 su bardağı su
·         1 litre süt
·         1 + ¼ su bardağı toz şeker
·         2 tepeleme dolu çorba kaşığı pirinç unu (iyi marka kullanmanız tecrübelerden tavsiyedir)
·         1 paket vanilya (ben Dr Oetker’in damla sakızı aromalı olanını kullandım)

Yapılışı :
1.    Pirinci ayıklayıp yıkayın 5 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün
2.    Tencereye sütü koyup pirinci ekleyip sütü 1-2 taşım kaynatın
3.    Tozşekeri ekleyin, karıştırın
4.    Pirinç ununu biraz soğuk süt veya suyla açıp tencereye yavaşça dökün, koyulaşana kadar karıştırarak kaynatın.
5.    Vanilyayı da ilave edip karıştırıp ocağı kapatın.
6.    Normal isterseniz tercih ettiğiniz kaselere döküp üzerine tarçınla servis yapabilirsiniz.
7.    Fırınlanmış isterseniz güveç kaplara ya da fırına dayanıklı kaplara dökün ve kapları fırın tepsisine dizin. Tepsinin içine kapların yarısını geçmeyecek şekilde ılık su koyun ve fırının üst rafında 200 derecede sadece ızgara modunda 10 dakika kadar üzerlerini yakın.


    Her ikisinin de üzerine kaymaklı dondurmayla servis yapabilirsiniz.
    Çok yoğun damla sakızı lezzeti istiyorsanız sütü ilk kaynatırken damla sakızını dövüp toz haline getirip süte ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder