Malzemeler
4 haşlanmış patates
2 havuç
1 tutam dereotu
4 yemek kaşığı yoğurt (dilerseniz sarımaklı yoğurt kullanabilirsiniz)
1/2 limon suyu
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
4 haşlanmış patates
2 havuç
1 tutam dereotu
4 yemek kaşığı yoğurt (dilerseniz sarımaklı yoğurt kullanabilirsiniz)
1/2 limon suyu
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Patatesleri iyice ezip, limon suyu , tuz, karabiber, ince kıyılmış dereotu ve zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Patatesli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp , baş parmağınız yardımıyla içini oyup servis tabağına yerleştirin. Diğer tarfta rendelediğiz havuçları bir miktar zeytinyağında soteleyin. Havuçları patateslerin içine doldurup üzerine yoğurt dökerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder