* 500 gr karides
* 2 domates (küçük doğranmış)
* 2 sivri biber (küçük doğranmış)
* 3 diş sarımsak (küçük doğranmış)
* 10 mantar (ortadan 2'ye bölünüp halka halka doğranmış)
* 1 çay kaşığı salça
* 1/2 çay bardağı sıcak su
* Rendelenmiş kaşar
* 3 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı :
1. Tavada tereyağı eritip biberleri atın
2. Biberler yumuşamaya başlayınca karidesleri bir çevirin ve mantarı, domatesi ve sarımsağı ve baharatları ekleyin
3. Suyunu çekerken salçayı ve suyu ekleyin, birkaç dakika pişirip biraz suyunu çektirin (suyu tamamen çekmesin biraz sulu olacak) ve tüm malzemelerin piştiğini kontrol edip ocağın altını kapatın
5. Bir büyük güveç kabını veya küçük güveç kaplarını yağlayın ve karidesleri güveç kalıbına alın, üzerine bolca kaşar rende koyup pul biber serpin
6. 200 derece fırında kaşar eriyip kızarana kadar (yaklaşık 10-15 dakika) pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder