22 Şubat 2012 Çarşamba

NOHUTLU PATLICAN SARMA


Malzemeler

Nohutlu harç için
1 su bardağı nohut
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soğuk su
Tuz
Karabiber
Sos için:
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı nar ekşisi
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Közleme için
2 büyük patlıcan
Zeytinyağı
3 kırmızı biber

Hazırlanışı 
Bir gece önceden ıslatılmış nohutun suyunu süzün, 1 saat kadar yumuşamaları için haşlayın.Süzüp nohutları irice dövün. Bir tavada zeytinyağında ince doğranmış soğanı yumuşayana kadar kavurun. Ardından dövülmüş sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya çıkması için 1 dakika daha kavurun. Nohutları ekleyip iyice karıştırarak harmanlayın. Tahini, limon suyunu ve suyu ekleyin. Tuzu ve karabiberi ilave edip soğuması için bir kaba alın.
Bu esnada alacalı soyulmuş patlıcanların her birini 6 parçaya kesip tuzlayın ve acısının çıkması için suda 1 saat bekletin. Daha sonra dilimleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün.Biberleri dörder bölün, çekirdeklerini çıkarın. Tepsiye dizip üzerlerine zeytinyağı sürün. Patlıcanları ve biberleri 180C fırında 20-30 dakika közleyin.Patlıcanları soğumaya bırakın. Biberlerin kabuklarını soyun.
Tüm sos malzemelerini bir kaseye alıp karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin.
Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp sarın. Her birini biber dilimlerinin üzerine yerleştirip üzerlerine nar ekşili sostan dökerek servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder