28 Şubat 2012 Salı

ASLIM USULU DEV PROFİTEROL

Malzemeler
Hamur için;
250 ml su
60 gr tereyağ 
Bir tutam tuz
125 gr un
Krema İçin;
1 bardak süt
2 çorba kaşığı un veya nişasta
5 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilin
Hazırlanışı Tencereye 250 ml soğuk su ve 60 gram tereyağı koyun. İçine bir tutam tuz serpin ve orta ateşte terayağ eriyene kadar karıştırarak pişirin. Kaynamadan önce içine 125 gram un koyun ve aralıksız karıştırarak pişirmeye devam edin. Hamur, tencerenin kenarlarına yapışmaya başladığında hazırdır. Soğuyana kadar, devamlı karıştırarak hamur kurumamasını sağlayın. Hamuru mümkünse çelik bir kaba alın. 3 adet yumurtayı teker teker içine ekleyin ve mikserle karıştırın. Hamurun yumuşak bir kıvama gelmesi için devamlı karıştırın. Hamur karışımını sıkma torbasının içine alarak, fırın tepsisine ister 10 cm uzunluğunda şeritler halinde sererek ekler yapın, isterseniz yuvarlak toplar sıkarak ekler ya da profiterol hazırlayın. (Ben muffin kalıpları kullanarak yaptım.( Önceden ısıttığınız 190-200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
Krema malzemelerini bir kasede iyice çırparak orta ateşe alın, karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Pişen hamur toplarının içini krema ile doldurup, üzerine çikolata sos dökerek servis yapabilirsiniz.  

Not:
*Hamur toplarını hazır vanilyalı pudingi ile doldurabilir, üzerine benmari erittiğiniz çikolata tereyağı karışımı veya hazır çikolata sosunu dökebilirsiniz. 
*Hamur toplarının içine dondurma, dışına krem şanti veya sıcak çikolata dökebilirsiniz
*Hamur toplarının içine küp kesilip krema ve pudra şekeri ile karıştırılmış meyveleri koyup, dışına sadece pudra şekeri serperek veya çikolata sos dökerek servis yapabilirsiniz.


 
Afiyet olsun..

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder