17 Şubat 2012 Cuma

KREMALI BEZELYE ÇORBASI

Malzemeler
500 gr. bezelye
1 soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
5 su bardağı tavuksuyu (tavuk bulyonlu su da kullanabilirsiniz)
200 ml krema
Tuz
Karabiber
Dereotu

Hazırlanışı
Küp şeklinde doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Bezelye ve tavuksuyunu ilave ederek orta ateşte yumulşayana kadar pişirin. Bezelyeleri suyu ile beraber blenderda pürüzsüz hale getirin. Çorbayı tekrar tencereye aktarın ve kremayı ilave ederek 2 dakika pişirin.Tuz ve karabiber ile tatlandırarak servis tabaklarına aktarın. Dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder