Malzemeler :
* 6 adet milföy hamuru
* 2 adet sarı elma (rendelenmiş)
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* 3 tatlı kaşığı pudra şekeri
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1/4 çay kaşığı toz karanfil
* 3 yemek kaşığı küçük kırılmış ceviz
* 2 yemek kaşığı kuru sarı üzüm
* 1/2 paket vanilya
* 1 yumurta sarısı (üzeri için)
* 1 çay kaşığı tarçın + 1 yemek kaşığı pudra şekeri (üzeri için)
Yapılışı:
1. Küçük bir tavada tereyağını eritip elmaları pişirmeye koyun, üzerine tarçın, pudra şekeri ve karanfili ekleyip karıştırın. Cevizi ve üzümü ekleyin. Elmaların pişmesine yakın vanilyayı ekleyin ve ocağı kapatın ve içi soğumaya bırakın
2. Milföy hamurlarını buzluktan çıkarın ve 10 dakika kadar yumuşamaları için bekletin.
3. Her bir hamuru 4 küçük kareye bölün ve ortalarına elmalı içten koyup üçgen bir şekilde kapatın.
4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
5. 210 derece fırında 20- 25 dk kadar pişirin.
6. Üzerlerine pudra şekeri ve tarçını karıştırıp bir çay süzgeci yardımıyla bolca serpin.
Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder