Malzemeler
250 gr ezine peyniri(ufalanmış)
2 yemek kaşığı zeytin ezmesi
4 çorba kaşığı lşmon suyu
1/2 su bardağı sızma zeytinyağ
1/2 paket taze kekik(ince doğranmış) veya 1 tatlı kaşığı kuru kekik
Karabiber
4 milföy hamuru
1 yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı susam
Hazırlanışı
Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Milföy hamurlarını oklava ile hafif açarak, herbirini 6 şerit halinde kesin. yumurta sarısını 1 yemek kaşığı su ile çırpıp milföy hamurlarının üzerine sürün. Çubukların bir ucunu sabit tutup diğer ucundan burgu şeklinde kıvırın. Üzerine susam serpip, fırında kızarana kadar 10-12 dakika kadar pişirin. Ezine peyniri, zeytin ezmesi,limon suyunu ezerek kremsi bir karışım haline getirin. Zeytinyağı ve kekiği ekleyip taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın. Küçük bardakların içerisine 1,5-2 yemek kaşığı kadar peynirli sos koyun. Her bardağın üzerine 2-3 susamlı milföy çıtırı yerleştirerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder