Hamur Malzemeleri :
* 3 yumurta
* 1 su bardağı su
* 100 gr margarin (ben Ülker Teremyağ tercih ediyorum)
* 1 su bardağı un
* 1 çorba kaşığı toz şeker
* 1 tutam tuz
Dolgu Malzemeleri :
* 1 yumurta
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı un
* 1,5 su bardağı süt
* 1/2 paket vanilya
* 1/2 limon kabuğu rendesi
Bu krema yerine Pastacı Kreması da kullanabilirsiniz
Üzerine :
* 2 paket Dr Oetker Bitter Çikolatalı Sos (paket başına +75 ml süt ilavesiyle)
Yapılışı :
1. Margarin, su, şeker ve tuzu tencereye alın ve kaynatın. Unu ekleyip çırpma teliyle 3-4 dakika karıştırın ve ocağın altını kapatıp ılınmaya bırakın.
2. Ilınan hamura yumurtaları teker teker kırıp mikserle iyice karıştırın.
3. Hamuru bir sıkma torbasına alıp fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve aralarında boşluk bırakarak ceviz büyüklüğünde yuvarlak profiterol toplarını oluşturun. Ya da sıkma torbası kullanmadan 2 tatlı kaşığı yardımıyla da yapabilirsiniz.
4. 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar (yaklaşık 35-40 dakika) pişirin.
5. Pişme sırasında ve piştikten 1 saat sonrasına kadar fırın kapağını kesinlikle açmayın.
6. Bu sırada dolgu kremasını hazırlayabilirsiniz. Süt hariç diğer malzemeleri tencereye koyup sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırarak pişirin ve kremayı da soğutun.
7. Fırında beklemiş hamurları çıkartın, kenarından sandviç yapar gibi kesin ve aralarına bir çay kaşığıyla krema veya Pastacı Kreması doldurun. Ya da sıkma torbasına kremayı doldurup topların altını torbanın ucuyla delip içine kremayı sıkın.
8. Üzeri için sosu üzerindeki tarife göre paket başına +75 ml sütle hazırlayın.
9. Buzdolabında topları ve sosu ayrı ayrı soğutup topların üzerine bol sos dökerek servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder