16 Şubat 2012 Perşembe

BARBEKÜ SOS


Malzemeler
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 küçük soğan 
2-3 diş dövülmüş sarımsak
1 taze acı kırmızıbiber 
2 tatlı kaşığı domates püresi
1 tatlı kaşığı hardal 
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2,5 tatlı kaşığı esmer şeker
300 ml su
50 ml et suyu

Hazırlanışı

Sos tenceresinde zeytinyağına ince kıyılmış acı biber, soğan ve sarımsağı ekleyip 3 dakika soteleyin ve ateşten alın.Domates püresi, hardal, sirke ve et suyunu bir kapta karıştırıp şekerle birlikte soğanlı karışımla birleştirin. Suyu ekleyip iyice karıştırın.Tekrar sos tenceresine aktarıp 15 dakika pişirin. Mutfak robotunda ezerek püre haline getirip tercihe göre sıcak ya da soğuk servis yapın.

Not: Bu sosu et, tavuk, makarna ve patatesli yemeklerinizle kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder