22 Şubat 2012 Çarşamba

ÇİLEKLİ TART

Malzemeler : 


* 1.5 su bardağı un
* 1/2 su bardağı pudra şekeri
* 125 gr tereyağ (çok soğuk ve küp küp kesilmiş)
* 1/4 su bardağı toz badem (şart değil)
* 1/4 çay kaşığı tuz
* 1 yumurta sarısı
* 2-3 kaşık buzlu su
* 2 paket Dr Oetker tart dolgu kreması (çok pratik, sütle çırpıyorsunuz ve krema hazır)
* Çilek (dikine doğranmış)
* 1/2 paket ahududulu veya çilekli jöle
* File antep fıstığı


Yapılışı :


1. Un, şeker, badem, tuz, yumurta sarısı ve tereyağı rondoda dura dura ve ufak ekmek kırıntısı görünümünü alıncaya kadar karıştırın. Hamuru kontrol edin eğer bir tutam alıp avucunuzda sıktığınızda birbirine yapışmıyorsa birer kaşık buzlu su ekleyerek ve her eklemeden önce kontrol ederek karıştırın.
2. Hamuru yoğurup streç filme sarıp en az 1 saat dinlenmeye bırakın
3. Tart kalıbınızı iyice yağlayıp unlu tezgahta merdaneyle açtığınız hamuru kalıba yerleştirip ortasını baştırarak düzeltin, tabanı ve kenarları düzgün olsun ve taban kısmına çatalla birkaç delik açın.
4. Hamurun ortasına bir yağlı kağıt kesip yerleştirin ve üzerine kabarmaması için 3-4 avuç bakliyat koyun (nohut / kurufasulye) 
5. 190 derece fırında bu şekilde 25 dakika sonra da bakliyat ve yağlı kağıdı kaldırıp bir 8-10 dakika daha pişirin.
6. Tart kremasını üzerindeki tariften 50 ml daha az sütle hazırlayıp soğuyan tartın üzerine dökün ve çilekleri düzgün bir şekilde dizin. Jöleyi de üzerinde yazdığı şekilde hazırlayıp donmadan kaşıkla çileklerin üzerine yayın hem çilekler parlak görünür hem de büzüşüp kararmazlar 
7. Biraz buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine file antep fıstığı serperek servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun.. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder