Malzemeler :
· 200 gr kıyma
· 1 soğan (yemeklik küçük küçük doğranmış)
· 2 sarımsak (rendelenmiş veya çok küçük doğranmış)
· 2 domates (rondoda çekilmiş veya küçük küçük doğranmış)
· 1 tatlı kaşığı kuru nane
· 1 yemek kaşığı nar ekşisi
· Taze nane, dereotu (ufak doğranmış)
· 3 yemek kaşığı zeytinyağ
· Tuz
Yapılışı :
1. Bir tencerede yağı iyice ısıtıp soğanları iyice kavurun, rengi dönünce kıymayı ekleyin, biraz tuz serpin
2. Kıymanın rengi değişip suyunu verince sarımsağı ekleyin, 2-3 kere çevirdikten sonra kabakları ekleyip karıştırın
3. 3-5 dakika kadar tencerenin ağzını kapatıp kabakları pişmeye bıraktıktan sonra tekrar açın ve domatesleri ekleyip karıştırın, tuzu ekleyin
4. Tekrar tencerenin ağzını kapatıp 15-20 dk kadar pişmeye bırakın, arada sırada karıştırın.
5. Bu aşamada genelde domates ve kabaklar suyunu saldığı için su eklemeye gerek kalmıyor, yemek kendi suyunda pişiyor ama kontrol edin gerek varsa biraz su ekleyin.
6. Kabaklar pişti dediğinizde nar ekşisini ve kuru naneyi ekleyip bir iki karıştırıp ocağın altını kapatın.
7. Üzerine bolca dereotu ve taze naneyi serpip tencerenin kapağını kapatıp 5 dk dinlendirin. (Yemeğin sıcaklığıyla onlar da hem ölecekler hem de aromaları yemeğinize karışmış olacak)
8. Şefin tavsiyesi yanında tereyağlı ve üzerine rendelenmiş beyaz peynir serpilmiş sade makarna J
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder