22 Şubat 2012 Çarşamba

LİMONLU MUHALLEBİ

Malzemeler : 

* 1 litre süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 5 silme çorba kaşığı pirinç unu
* 1 paket vanilya
* 2 parça damla sakızı (isterseniz vanilyayı damla sakızlı olandan kullanabilirsiniz)
* 2 limon kabuğu rendesi
* Üzerine tarçın / hindistan cevizi / limon kabuğu şeridi 

Yapılışı :

1. Bir tencereye sütü, toz şekeri, dövülmüş damla sakızını koyup çırpma teli ile karıştırarak kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın.
2. Kaynamaya başladığında soğuk süt veya suyla açtığınız pirin ununu yavaşça ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
3. Muhallebi kıvamı oluşunca vanilyayı ekleyin karıştırın ve ocağı kapatın.
4. Limon kabuğu rendesini muhallebiye karıştırın 
5. İstediğiniz kaselere paylaştırın ve üzerine limon kabuğu şeridi ve tarçınla servis yapın. Alternatif olarak hindistan cevizi de kullanabilirsiniz.


Afiyet olsun ..
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder