Malzemeler
1 adet mezgit
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kuru soğan
1 sap taze kereviz sapı
10 adet tane karabiber
1 adet defne yaprağı
5 su bardağı su
1/2 limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
1 silme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı
Pulları kazınmış, içi temizlenmiş ve kılçığı alınmış mezgiti akan soğuk su ile yıkayın.
Ayıklanmış,yıkanmış patates,soğan ve havucu küp doğrayın. Derin bir tencerenin içine koyun. Mezgiti üzerlerine yerleştirin, defne yaprağını ve 5 su bardağı suyu ekleyin.
Orta ateşte 40 dakika haşlayın, ara sıra üzerinde biriken köpüğünü alın.
Sürenin sonunda balığı tencereden çıkartın.Derisini ve kalan kılçıklarını ayıklayarak beyaz etlerini ayırın ve küçük küçük didin.
Tenceredeki malzemeyi içinden defne yaprağını aldıktan sonra öğütücü ile püre haline getirin.Boş çorba tenceresinde yağda unu yakmadan kavurun ve püre haline getirdiğiniz karışımı tencereye boşaltın.İnce doğranmış kerevizi,karabiberi,tuzu ekleyin ve 15 dakika kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Didiklenmiş balıklaeı ekleyin ve hepsini 5 dakika pişirin.
Terbiyesi için; limonla yumurtayı çırpın, biraz beklettiğiniz çok sıcak olmayan çorbadan bir kaç yemek kaşığı ekleyin, sosu yavaş yavaş ılıştırın.
En son bütün sosu çorba tenceresinin içine ilave edin ve karıştırın. Kereviz yaprağı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Not: Vaktiniz yoksa çorbayı terbiyesizde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder