Malzemeler : (2-3 kişilik)
· 1 ölçü pirinç
· 1 ölçü kaynamış su (domatesin vereceği suya göre biraz daha azaltabilirsiniz, kontrol edin)
· 3 orta boy güzel kırmızı yumuşak domates (kabuğu soyulup rondoda çekilmiş, hafif tane tane kalsa daha iyi olur, çok püre kıvamında olmasın)
· 1 servis kaşığı sıvıyağ
· 1 çorba kaşığı tereyağ
· Tuz
Yapılışı
1. Pirinci ılık suyla tel süzgecin içinde unu akana kadar ovuşturarak yıkayın
2. Bir kapta üzerini geçecek kadar kaynamış suda üzerine tuz ekleyerek 30 dk ıslatın
3. Teflon veya yapışmaz özellikli pilava uygun bir tencereye sıvıyağı koyup ısıtın,kokusu çıkıncaya kadar domatesi pişirin
4. Pirinci iyice süzüp ekleyin ve 3 dakika kadar karıştırarak kavurun
5. Kaynamış suyu pirincin üzerine dökün, hafifçe 1 kere karıştırın, çok karıştırmayın pirinçler yapıştır
5. Tuzunu ekleyin
6. Kapağı kapatın, ocak en kısık ateşte olsun
7. Pilav suyunu çekinceye kadar kapağını açmayın, karıştırmayın
8. Suyunu çekip hafif cızırtı duymaya başladığınızda tereyağını küçük küçük kesip ekleyin, biraz karıştırın
9. Ocağın altını kapatın ve tencere ile kapak arasına 2 katlı bir kağıt havlu koyarak pilavı en az 5 dk demlenmeye bırakın
5. Kaynamış suyu pirincin üzerine dökün, hafifçe 1 kere karıştırın, çok karıştırmayın pirinçler yapıştır
5. Tuzunu ekleyin
6. Kapağı kapatın, ocak en kısık ateşte olsun
7. Pilav suyunu çekinceye kadar kapağını açmayın, karıştırmayın
8. Suyunu çekip hafif cızırtı duymaya başladığınızda tereyağını küçük küçük kesip ekleyin, biraz karıştırın
9. Ocağın altını kapatın ve tencere ile kapak arasına 2 katlı bir kağıt havlu koyarak pilavı en az 5 dk demlenmeye bırakın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder