· 1 su bardağı un
· ½ su bardağı iri parçalara kırılmış badem
· 3 yemek kaşığı tereyağ(oda sıcaklığında)
· 5 yemek kaşığı pudra şekeri
· 1 yumurta akı
· 1 paket vanilya
· 1 çay kaşığı kabartma tozu
· Pudra şekeri(süsleme için)
Yapılışı :
1. Unu ve bademleri yapışmaz bir tavaya koyup yağsız bir şekilde güzelce kavurun. Un hafif sararacak, kokusu çıkacak.Kavrulunca soğumaya bırakın.
2. Soğuyan malzemeye pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, ve yumurta akını ekleyip yoğurun. Gerekirse biraz daha un serpebilirsiniz
3. Hamuru merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açın.
4. Klasik şekli yarım ay olduğu için ay şekilli kalıpla veya çay bardağı ağzı yardımıyla hamurdan şekiller kesin.
5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dk pişirin.
6. Soğuyunca pudra şekerine bulayın
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder