20 Şubat 2012 Pazartesi

MANTAR SOSLU KÖFTELİ KREP

Malzemeleri
750 gr kıyma
2 soğan
1 yumurta
1'er çay kaşığı kekik
Kimyon
Karabiber
Yarım bayat ekmek içi
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Krep için
2 yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tutam tuz 
Mantarlı sos için
200 gr kültür mantar
2 soğan
2 diş sarımsak
25 gr tereyağ
1/2 su bardağı krema
Tuz
Pulbiber

Hazırlanışı
Köfte için, soğanları soyup rendeleyin. Ekmeği ıslatıp ufalayın. Kıyma, soğan, ekmek içi, tuz, yumurta, karabiber, kimyon ve kekiği ekleyip yoğurun. Eşit büyüklükte 12 köfte hazırlayarak sıvıyağda kızartın.
Mantarlı sos için, ince doğranmış soğan ve sarımsakları terayağında pembeleştirin.  Dilimlenmiş mantarları ekleyin. Tuz, pılbiber ve kremayı ilave ederek 5-6 dakika pişirin. 
Krep malzemelerini blenderle çırpın. Orta boy teflon tavayı ısıtıp fındık kadar margarinle yağlayın. Krep hamurundan, ince  bir kat oluşacak kadar tavaya döküp iki taraflı pişirin. Bu şekilde 12 krep hazırlayın.
Kreplerin ortasına mantarlı harç, üzerlerine de birer köfte yerleştirip bohça şeklinde katlayın. Soğan saplarıyla bağlayıp kat yerleri altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin. 200 dereceli fırında 5 dakika pişirerek sıcak servis yapın.



Not: Mantar sosu kreplerin yanında da servis yapabilirsiniz. Ben mantarlı harcı  krep içinde servisi tercih ettim. Soğan sapıyla bağlamaya vaktim olmadığından kürdanla tutturarak fırınladım .
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder