23 Şubat 2012 Perşembe

EKLER PASTA

Hamur Malzemeleri :
* 3 yumurta
* 1 su bardağı su
* 100 gr margarin (ben Ülker Teremyağ tercih ediyorum)
* 1 su bardağı un
* 1 çorba kaşığı toz şeker
* 1 tutam tuz

Dolgu Malzemeleri :
* 1 yumurta
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı un
* 1,5 su bardağı süt
* 1/2 paket vanilya
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1/2 limon kabuğu rendesi
Veya Pastacı Kreması kullanabilirsiniz

Üzerine :
* 150 gr Tikveşli krema
* 100 gr bitter çikolata 8küçük küçük doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı tereyağ

Yapılışı : 
1. Margarin, su, şeker ve tuzu tencereye alın ve kaynatın. Unu ekleyip çırpma teliyle 3-4 dakika karıştırın ve ocağın altını kapatıp ılınmaya bırakın.
2. Ilınan hamura yumurtaları teker teker kırıp mikserle iyice karıştırın.
3. Hamuru bir sıkma torbasına alıp fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve aralarında boşluk bırakarak şerit halinde pasta hamurlarını sıkarak oluşturun.
4. 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar (yaklaşık 35-40 dakika) pişirin.
5. Pişme sırasında ve piştikten 1 saat sonrasına kadar fırın kapağını kesinlikle açmayın.
6. Bu sırada dolgu kremasını hazırlayabilirsiniz. Süt hariç diğer malzemeleri tencereye koyup sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırarak pişirin ve kremayı da soğutun.
7. Fırında beklemiş hamurları çıkartın, kenarından sandviç yapar gibi kesin ve aralarına bir çay kaşığıyla krema veya Pastacı Kreması doldurun.
8. Üzeri için kremayı tavaya koyun kaynamaya başlarken içerisine çikolatayı koyup karıştırın çikolata eridiğinde tereyağını ekleyip ocağı kapatın ve sosu biraz soğutup pastaların üzerine kaşıkla dökün.
9. Buzdolabında soğutup servis yapın.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder