9 Şubat 2012 Perşembe

DONDURMALI İRMİK HELVASI

Malzemeler :
·         2 ölçü irmik **
·         1,5 ölçü toz şeker
·         4  ölçü süt (veya su + süt) (pilav gibi tane tane seviyorsanız 3,5 ölçü süt/su kullanın)
·         1 paket vanilya
·         100 - 200gr tereyağ***
·         Tercihinize göre dolmalık fıstık veya kırık fındık veya kırık badem
·         Dondurma
Yapılışı :
1.    Bir tencerede sütü ve şekeri şeker eriyinceye kadar ısıtın ve altını kapatın
2.    Diğer tencerede yağı eritip irmikleri ve kullanacaksanız fıstık/fındık/bademleri sürekli karıştırarak irmiğin rengi koyulaşıp kokusu çıkıncaya kadar kavurun
3.    Şekerli sütü kavrulmuş irmiğin üzerine nazikçe, dikkatlice dökün, sıçrar kendinizi yakmayın.
4.    Vanilyayı ekleyin, arada sırada karıştırın
5.    Suyunu çekince biraz daha karıştırıp ocağın altını ve tencerenin kapağını kapatın.
6.    Servis yaparken bir çanağın yarısına kadar ortasını hafif çukurlaştırırak helva koyup bastırın, çukur yere dondurmayı koyun üzerine tekrar helva koyup hafif bastırıp üzerine tarçın serpin.

Sıcak servis edilmesi tavsiyemdir, istediğinizde mikrodalgada ısıtabilirsiniz.
**Ölçü istediğiniz miktara göre çay bardağı da olabilir, nescafe kupaları da, yağ miktarını da bunu dikkate alarak ayarlamalısınız.
***Aslında yağ biraz fazla olsa da problem olmuyor diyet politikanıza göre belirleyin J

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder