220 gr tereyağı
110 gr pudra şeker
1 yumurta
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu1 tutam tuz
1 yemek kaşığı süt
Üzeri için 160 gr bitter çikolata ve Süsleme şekerleri
Hazırlanışı
Un, tuz ve kabartma tozunu bir kasede harmanlayın. Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Çırpılmış yumurta, süt ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Un karışımını ekleyin ve yoğurun.
Hamuru tezgahta yarım cm kalınlığında açın. Yuvarlak bir kalıpla parçalar kesin(ben su bardağı kullandım) ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Tahta şişleri batırın. 170 dereceye ayarlanmış fırında renkleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuyan kurabiyelerin üzerine yayın. Çikolatalı renkli şekerler ve süsleme şekerleri serpiştirip çikolata donuncaya kadar bekletin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder