Malzemeler
· 6- 7 mantar
· 6 küçük parça tavuk göğüs (bende kalça vardı onunla yaptım ama göğüs daha iyi olur)
· 1 diş sarımsak
· 1 paket krema
· 1 tatlı kaşığı tereyağ
· 1 yemek kaşığı zeytinyağ
· Tuz, karabiber
Yapılışı
1. Mantarları ve sarımsakları küçük küçük ve tavukları kuşbaşı doğrayın
2. Küçük bir tavaya tereyağı koyup ısınınca içine mantarları atın arada bir karıştırın, sularını verince sarımsakları ekleyin mantarlar tekrar suyunu çekinceye kadar pişirin, suyunu çekince kremayı ekleyip bir taşım kaynatıp ocağı kapatın.
3. Diğer yanda tavukları tuz ve biberle harmanlayıp teflon tavada pişirin
4. Pişen tavukların üzerine mantarlı sosu döküp karıştırın.
5. Servis yaparken mantarlı tavuklu karışımı da haşlanmış makarnanın üzerine dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder