Malzemeler
10 kaşık irmik
1 litre süt
10 kaşık toz şeker
1 çay bardağı kıyılmış fındık
1 paket vanilya
İncir dilimleri (mümkünse taze)
Böğürtlen reçeli
Hazırlanışı
Bir tencerede süt,irmik ve toz şekeri çırpma teli ile devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaştıktan sonra ocaktan alarak fındık ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Karışımı orta büyüklükte cam bir kaba boşaltın. (kabı önceden suyla ıslatırsanız servis tabağına almak kolaylaşacaktır.) Soğuması için 2-3 saat buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters çevirip, incir dilimleri ve böğürtlen reçeliyle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder