22 Şubat 2012 Çarşamba

PORTAKALLI ÇİKOLATALI KEDİDİLİ PASTA

Malzemeler
4 su bardağı süt
1 paket kedidili bisküvi
1 paket kakaolu toz puding
1 paket vanilyalı toz puding
1 su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
60 gr bitter çikolata
1 su bardağı iri dövülmüş fındık

Hazırlanışı
Kakaolu toz pudingi 2,5 su bardağı süt ile katılaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karışrırın ve ocaktan alarak ılınmaya bırakın. ayrı bir tencerede vanilyalı toz puding,portakal suyu,kalan 1,5 bardak süt ve rendelenmiş portakal kabuğunu orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin. Kedidili bisküvileri süt ile ıslatarak borcama tek sıra halinde dizin. Üzerine çikolatalı pudindin 2/3ünü dökün. Tekrar bir sıra süt ile ıslatılmış kedidili bisküvi dizip portakallı pudingi yayın. Üzerine ıslatılmış kedidili bisküvi dizerek çikolatyalı pudingin kalanını ekleyin ve düzleştirin. En üste fındıkları serperek 2-3 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder