* 2 patates (küp küp doğranmış)
* 3 büyük dilim tavuk göğüs
* 1 su bardağı bezelye (donuk veya konserve veya taze)
* 1 soğan (küçük doğranmış)
* 2 diş büyük sarımsak (rendelenmiş)
* 2 diş büyük sarımsak (rendelenmiş)
* 1 yemek kaşığı salça
* Biberiye
* Kekik
* Kekik
* Tuz, karabiber
* Su
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı :
1. Bir tencerede zeytinyağını iyice ısıtıp soğanları kavurun
2. Tavukları ekleyip rengi beyazlaşıncaya kadar çevirin, sarımsağı ekleyin
3. Patatesleri ekleyin
4. 1,5 – 2 bardak sıcak suyla salçayı karıştırıp yemeğin üzerine dökün, bezelye ve baharatları ekleyin
5. Tencerenin ağzını kapatarak patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder