9 Şubat 2012 Perşembe

PATATESLİ SALÇALI TAVUK



Malzemeler :
2 patates (küp küp doğranmış)
3 büyük dilim tavuk göğüs
1 su bardağı bezelye (donuk veya konserve veya taze)
1 soğan (küçük doğranmış)
* 2 diş büyük sarımsak (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı salça
Biberiye
Kekik
Tuz, karabiber
Su
2 yemek kaşığı zeytinyağ

Yapılışı :
1.    Bir tencerede zeytinyağını iyice ısıtıp soğanları kavurun
2.    Tavukları ekleyip rengi beyazlaşıncaya kadar çevirin, sarımsağı ekleyin
3.    Patatesleri ekleyin
4.    1,5 – 2 bardak sıcak suyla salçayı karıştırıp yemeğin üzerine dökün, bezelye ve baharatları ekleyin
5.    Tencerenin ağzını kapatarak patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder