17 Şubat 2012 Cuma

NANELİ BEZELYE ÇORBASI

Malzemeler
3 bardak bezelye
3 kaşık küp doğranmış soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 orta patates
1 su bardağı tavuk suyu
5 su bardağı su
1/2 su bardağı ince kıyılmış nane
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Krema
Dereotu
Nane

Hazırlanışı
Soğanları tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Küp patatesleri ekleyerek 2-3 dakika kavurun. Tavuk suyu ve suyu ilave ederek patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. bezelye ve rende sarımsağı ekleyerek 20 dakika kaynatın. Naneleri ekleyin ve ocaktan alın. Blenderdan geçirerek pürüzsüz bir hale getirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kaselere paylaştırarak krema,nane yaprağı ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder