Malzemeler :
* 500 gr taze fasulye
* 200 gr kuşbaşı dana eti
* 2 patates (iri küpler halinde doğranmış)
* 1 büyük soğan
* 2 diş sarımsak (minik doğranmış)
* 1 servis kaşığı salça
* Tuz, karabiber
* 1 çay kaşığı toz et suyu
* 2 bardak sıcak su
* Sıvıyağ
Yapılışı :
1. Fasulyeleri ayıklayıp isterseniz ortadan 2'ye bölün ve yıkayın
2. Tencerede sıvıyağı kızdırıp etleri ekleyin, bir iki çevirip rengi değişmeye başlarken tencerenin kapağını kapatıp 5 dk etlerin rengi değişinceye kadar yüksek ateşte pişirin
3. Soğanı ekleyin ve soğanların rengi değişince sarımsakları ekleyin
4. Sarımsağın kokusu çıkınca fasulyeleri ve patatesi ekleyip tencerenin kapağı kapalı 3-5 dk pişirin
5. Sıcak suya salçayı ve et suyu tozunu karıştırın ve yemeğin üzerine dökün
6. Tuz ve kara biberi ekleyin.
7. Fasulyeler ve etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı pişirin.
8. Düdüklünüz varsa 1 bardak suyla başında kavrulmasını beklemeden daha pratik bir şekilde pişirebilirsiniz
Üzerine kuru nane ve pul biber yanında sade tereyağlı makarnayla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder