29 Şubat 2012 Çarşamba

TEMEL KURABİYE TARİFİM İLE 10 ÇEŞİT





Malzemeler :
*250 gr un
*125 gr tereyağ (soğuk, küp küp kesilmiş)
*75 gr pudra şekeri
*1/2 yumurta
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya

Yapılışı :
1. Tüm malzemeleri bir kapta yoğurun. İlk başta toplanması zor olacak, yoğurdukça elinizin ısısıyla hamur kıvamını bulacak
2. Bir merdane veya oklavayla hamuru 0,5 cm kalınlığında açın, istediğiniz kalıpla kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine birbirlerine çok değmeyecek şekilde dizin.
3. 165 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar (kontrol ederek) pişirin. Kurabiyelerinizin büyüklüğüne ve kalınlığına göre süre uzayabilir veya kısalabilir. Fırından ilk çıktığında biraz yumuşak olmalıdır, soğudukça sertleşecektir.

ÇEŞİTLEMELER:
1. Tarçınlı kurabiye : Hamur malzemelerine 2-3 çay kaşığı tarçın ekleyip yoğurun, ister kurabiye kalıbıyla ister elinizle küçük toplar yaparak şekillendirin ve pişirmeden önce üzerlerine tarçın serpin.
2. Kakaolu kurabiye : Hamuru yoğururken 4 yemek kaşığı unu azaltıp yerine kakao ekleyin.
3. Hindistancevizli kurabiye : Hamurdan küçük toplar yapıp önce yumurta akına sonra hindistancevizine bulayın
4. Çikolatalı kurabiye : Hamurun içine veya üzerine küçük kesilmiş çikolata parçaları veya damla çikolata ekleyin.
5. Bonibonlu kurabiye : Hamuru biraz büyükçe kalıpla kesip üzerine dilediğiniz şekilde bonibonları yerleştirin.
6. Çikolata soslu kurabiye : Çikolatayı benmari usulü eritip kurabiyelerin bir tarafını çikolataya batırın sonra da çikolata kurumadan isterseniz toz antep fıstığı veya kırık fındık serpin.
7. Reçelli kurabiye : Hamuru istediğiniz kalıpla kestikten sonra yarısının ortasını da daha küçük bir kalıpla kesin. Ortası delik olanlar ve olmayanlar eşit sayıda olsun. Ayrıca küçük kalıpla kestiklerinizi de minik kurabiyeler olarak diğer tariflerden biriyle değerlendirebilirsiniz. Piştikten sonra ortası delik olmayan kurabiyelerin üzerine 1'er çay kaşığı istediğiniz bir reçelden sürüp ortası delik olanlarıı üzerine kapatın, böylelikle 2 katlı, ortasındaki delikten içindeki reçel gözüken harika kurabiyeleriniz olmuş olacak.
8. Elmalı kurabiye : Rendelenmiş elma, tarçın, pudra şekeri, ceviz ile bir tavada içi hazırlayın. Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bir kerebiç kalıbında içine elmalı içi koyarak şekillendirin. Pişince üzerine tarçın ve pudra şekeri karışımı dökün.
9. 2 renkli rulo kurabiye : Hamuru kakaolu ve sade olarak hazırlayıp açtığınız hamurları üstüste koyup sıkıca rulo yapın. Yaptığınız rulodan 1 cm kalınlığında halkalar kesin. 
10. Bademli kurabiye : Malzemelerden 1 çay fincanı unu eksiltip toz badem ve 2-3 damla badem aroması ekleyin. Yuvarlak şekillendirdiğiniz kurabiyeleri yumurta akına bulayıp üzerine toz şeker serpin.
...
Devamı hayal gücünüze kalmış :)

Afiyet olsun ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder