Malzemeler :
·
Barbunya
(Şu anda mevsimi olmadığı için 420 gramlık Tat Konserve kullandım taze barbunya
ile de ayrıca tarif gelecek.)
·
1
büyük soğan (küçük küçük yemeklik doğranmış)
·
4
büyük diş sarımsak (küçük küçük doğranmış)
·
2
orta boy patates (küp küp doğranmış)
·
1
havuç ( küp küp doğranmış)
·
1
-2 domates (rendelenmiş veya çok küçük doğranmış)
·
1
tatlı kaşığı salça
·
2
çorba kaşığı toz şeker
·
2
çay kaşığı tuz
·
8
çorba kaşığı sızma zeytinyağ
·
1
nescafe kupası sıcak su
Yapılışı :
1. Zeytinyağını kızdırıp, içine soğanı
atın
2. 1-2 karıştırdıktan sonra havucu
ekleyin
3. 5 dakika kadar pişirdikten
sonra,havuç yumuşamaya başlayınca patates domates ve sarımsağı ekleyin 2-3
dakika bu şekilde çevirin
4. Salçayı suyla karıştırıp
tencereye dökün
5. Şeker ve tuzu ekleyin
6. Hepsi yumuşayıncaya kadar arada
bir karıştırarak 10-15 dk pişirin, havuçlar pişmişse barbunyayı ekleyin bir
5-10 dakika da bu şekilde pişirin.
7. Yanında domatesli pilavla sıcak
yemek olarak ta servis yapabilirsiniz.
Afiyet
olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder