21 Şubat 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Malzemeler :
·         Barbunya (Şu anda mevsimi olmadığı için 420 gramlık Tat Konserve kullandım taze barbunya ile de ayrıca tarif gelecek.)
·         1 büyük soğan (küçük küçük yemeklik doğranmış)
·         4 büyük diş sarımsak (küçük küçük doğranmış)
·         2 orta boy patates (küp küp doğranmış)
·         1 havuç ( küp küp doğranmış)
·         1 -2 domates (rendelenmiş veya çok küçük doğranmış)
·         1 tatlı kaşığı salça
·         2 çorba kaşığı toz şeker
·         2 çay kaşığı tuz
·         8 çorba kaşığı sızma zeytinyağ
·         1 nescafe kupası sıcak su

Yapılışı :
1.    Zeytinyağını kızdırıp, içine soğanı atın
2.    1-2 karıştırdıktan sonra havucu ekleyin
3.    5 dakika kadar pişirdikten sonra,havuç yumuşamaya başlayınca patates domates ve sarımsağı ekleyin 2-3 dakika bu şekilde çevirin
4.    Salçayı suyla karıştırıp tencereye dökün
5.    Şeker ve tuzu ekleyin
6.    Hepsi yumuşayıncaya kadar arada bir karıştırarak 10-15 dk pişirin, havuçlar pişmişse barbunyayı ekleyin bir 5-10 dakika da bu şekilde pişirin.
7.    Yanında domatesli pilavla sıcak yemek olarak ta servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder