21 Şubat 2012 Salı

YEŞİL SOĞANLI SAFRANLI PİLAV


Malzemeler :
1 avuç kırmızı safran
3 adet yeşil soğan (küçük doğranmış)
1 ölçü pirinç
1,5 ölçü su
1 servis kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz


Pirinci ılık suyla tel süzgecin içinde unu akana kadar ovuşturarak yıkayın
Bir kapta üzerini geçecek kadar kaynamış suda üzerine tuz ekleyerek 30 dk ıslatın
Safranın üzerine suyu ekleyip 5 dakika kadar kaynatın
Teflon veya yapışmaz özellikli pilava uygun bir tencereye sıvıyağı koyup ısıtın, soğanları 2 dk öldürün, pirinci iyice süzüp ekleyin ve 3 dakika kadar karıştırarak kavurun
1.5 ölçü kaynamış safranlı suyu pirincin üzerine dökün, hafifçe 1 kere karıştırın, çok karıştırmayın pirinçler yapıştır
Tuzunu ekleyin
Pilav suyunu çekinceye kadar kapağını açmayın, karıştırmayın
Suyunu çekip hafif cızırtı duymaya başladığınızda tereyağını küçük küçük kesip ekleyin, biraz karıştırın
Ocağın altını kapatın ve tencere ile kapak arasına 2 katlı bir kağıt havlu koyarak pilavı en az 5 dk demlenmeye bırakın
Not:Toz safran kullanacaksanız 1 ölçü pirinç için 1çay kaşığı safranı pirincin suyunu ilave etmeden önce serpebilirsiniz.
Bu pilav özellikle somon balığının yanına çok yakışıyor

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder