Malzemeler :
1 avuç kırmızı safran
3 adet yeşil soğan (küçük doğranmış)
1 ölçü pirinç
1,5 ölçü su
1 servis kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz
Pirinci ılık suyla tel süzgecin içinde unu
akana kadar ovuşturarak yıkayın
Bir kapta üzerini geçecek kadar kaynamış
suda üzerine tuz ekleyerek 30 dk ıslatın
Safranın üzerine suyu ekleyip 5 dakika
kadar kaynatın
Teflon veya yapışmaz özellikli pilava
uygun bir tencereye sıvıyağı koyup ısıtın, soğanları 2 dk öldürün, pirinci
iyice süzüp ekleyin ve 3 dakika kadar karıştırarak kavurun
1.5 ölçü kaynamış safranlı suyu pirincin
üzerine dökün, hafifçe 1 kere karıştırın, çok karıştırmayın pirinçler yapıştır
Tuzunu ekleyin
Pilav suyunu çekinceye kadar kapağını
açmayın, karıştırmayın
Suyunu çekip hafif cızırtı duymaya
başladığınızda tereyağını küçük küçük kesip ekleyin, biraz karıştırın
Ocağın altını kapatın ve tencere ile kapak
arasına 2 katlı bir kağıt havlu koyarak pilavı en az 5 dk demlenmeye bırakın
Not:Toz safran kullanacaksanız 1 ölçü
pirinç için 1çay kaşığı safranı pirincin suyunu ilave etmeden önce
serpebilirsiniz.
Bu pilav özellikle somon balığının yanına
çok yakışıyor
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder