1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1/2 su bardağı tane mısr
100 gr mantar
1 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 diş sarımsak
3 patates
1 çay bardağı süt
1 su bardağı rende kaşar peynir
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Süt ve tereyağ ilave edip karıştırarak kısık ateşte 15 dakika pişirip, tuz ve kararbiber ilave edip püre haline gelince ocaktan alın. zeytinyağında yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları 15 dakika soteleyin. Dilimlenmiş mantarları ilave edin. Haşlanmış yeşil mercimek ve mısırı ilave edip karıştırın. 1-2 dakika sonra ocaktyan alın. Fırın kabına yeşil mercimekli harcı yayın. Üzeirne patates püresini yayın. En üste kaşar rendesini serperek önceden 200 derece ısıtıklmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirirek, sıcak servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder