8 Şubat 2012 Çarşamba

KREMALI PATATES

Malzemeler
2 patates
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı rende kaşar
1 diş sarımsak
1 -2 kaşık zeytinyağ
1 tatlı kaşığı biberiye
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
Bir kasede cipsten biraz kalın doğranmış patates,krema ve kaşar peynirin yarısı karıştırılarak baharatlar ilave edilir. Fırın kabı yağlanarak ikiye kesilmiş sarımsağın kesik yüzeyleriyle ovulur. Patatesli malzeme fırın kabına alınarak 180 derece fırında 25 dk. pişirilir. Kalan kaşar peynir rendesini fırından çıkan patateslerin üzerlerine ilave ederek üzerleri iyice kızarana kadar pişirilerek servis yapılır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder