16 Şubat 2012 Perşembe

HÜNKAR BEĞENDİ (Ayşe)


Malzemeler : (2 kişilik)
Tas kebabı malzemeleri
·         300 gr dana kuşbaşı et
·         1 büyük soğan (yemeklik küçük küçük doğranmış)
·         2 -3 diş sarımsak (küçük doğranmış veya  rendelenmiş)
·         1 yemek kaşığı salça
·         1 silme tatlı kaşığı un ( yarım bardak soğuk suyla açılmış)
·         Tuz, karabiber
·         Kimyon (tercihe bağlı)
Patlıcan beğendi malzemeleri
·         2 bostan patlıcan
·         1 nescafe fincanı kadar beşamel sos
·         1 kahve fincanı kaşar rende
Yapılışı :
1.    Bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp içerisine soğanları atın biraz karıştırıp rengi dönerken etleri ekleyin. Ocağın altı çok kısık olmasın etler kanlanmasın
2.    Etlerin rengi değişmeye başlarken saımsakları ekleyin bu sırada etler suyunu vermeye başlayacak bu noktada  tencerenin kapağını bir 5 dakika kadar kapalı tutun
3.    Suyunu çeken etlere unu ekleyip bir iki kez çevirdikten sonra salçayı ve 1 büyük kupa kaynamış suyu ekleyin.
4.    Unun topaklanmaması için biraz karıştırın
5.    Tuz, karabiber ve isterseniz biraz kimyon ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde etler iyice pişinceye kadar yaklaşık 30 dk kadar pişirin.
6.    Patlıcanları közleyip biraz soğutarak kabuğunu soyup rondoya alın, üzerine beşamel sosu ve kaşar rendesini ekleyin. Tüm malzemelerbirbiriyle iyice karışıp püre kıvamına gelinceye kadar rondoda çekin.
7.    Tencereye bir kaşık terayağ koyup püreyi alın ısıtın.
8.    Servis yaparken tabağın ortasına patlıcan beğendiyi koyup kaşıkla ortasını biraz çukurlaştırın ve oraya da tas kebabını koyun. Tabağın kenarlarına da biraz pul biber serpin.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder