Malzemeler:
* 1 su bardağı yeşil mercimek
* 1 büyük soğan (yemeklik doğranmış)
* 3 diş sarımsak (küçük doğranmış veya rendelenmiş)
* 200 gr kıyma (kimileri tercih etmiyor, isteğe bağlı, ben kullanmıyorum)
* 3,5 su bardağı + 1/2 su bardağı kaynamış su
* 1 çorba kaşığı salça (ben biber salçası kullandım)
* Tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Tencereye 2 servis kaşığı sıvıyağ koyup soğanları kavurun, kullanacaksanız kıymayı ekleyin.
2. Soğanların rengi dönerken sarımsakları ekleyin ve bir iki karıştırın
3. Salçayı da koyup 1/2 bardak suyu ekleyin ve soğan iyice pişip suyunu çekene kadar pişirin.
4. Suyunu çekince mercimekleri ve 3,5 bardak suyu ekleyin.
5. Dilediğiniz kadar tuz ve karabiberle tatlandırın.
6. Tencerenin ağzı kapalı bir şekilde mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35 dk pişirin.
7. Ben en çok bulgur pilavının üzerinde servis yapmayı seviyorum ama tercihinize göre üzerine 1 çay kaşığı sirkeyle de servis yapılabiliyor.
Afiyet olsun ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder