6 yufka
500 gr peynir(ben beyaz peynir ve kaşar peynir kullandım)
1 demet maydanoz
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 yumurta (birisinin sarısını üzerine sürmek için ayır)
1 şişe soda
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Susam, çörek otu
Yapılışı:
Maydanozları temizleyip, peynir ile karıştırın. Baharatları ilave edin.Tepsinin tabanını 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayın. (Ben yağlı kağıt kullandığım için yağlamıyorum)
Süt, yumurta ve sıvı yağı bir kabın içinde güzelce çırpın. İlk yufkayı tepsinin tabanına kırışık bir şekilde tepsinin tabanını eşit kapatacak şekilde yerleştirin. Sütlü harç ile bu yufkayı azar azar kaşıkla ıslatın. İkinci yufkayıda tepsiye yerleştirin. Onunda üzerini sütlü harç ile ıslatın.Peynirli harcın yarısını tepsinin heryerine eşit olacak şekilde yayın.Daha sonra iki adet yufkayı aralarına sütlü harçtan sürerek döşeyin. Kalan peynirli harcı yufkanın üzerine yayın.Beşinci yufkayıda buruşuk bir şekilde tepsiye yerleştirin ve üzerini kaşıkla ıslatın.Son yufkayı tepsinin ebatlarına göre kesin ve kenara ayırın. Artan parçaları tepsiye güzelce yerleştirin.Sütlü harç ile ıslatın.Tepsinin ebatlarına göre kesilmiş yufkayı düzgünce tepsiye yerleştirin.Tepsideki döşenmiş yufkaları istediğiniz boyutlarda güzelce kesin.Kalan sütlü harç varsa böreğin üzerine dökün. Bir şişe sodayı kestiğiniz yerlerden eşit olarak tepsiye dökün.Buzdolabında en az 6-8 saat bekletin.Dolaptan alınca üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu ve susam ilave edip önceden ısıtılmamış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder