Malzemeler :
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Su
- 200 gr kıyma
- 1 büyük soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çaykaşığı tuz
Yapılışı:
- Un ve tuzu hamur yoğuracağınız kaba eleyin
- Azar azar suyu ekleyip klasik kulak memesi kıvamında bir hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun
- Hamurun üzerini nemli bir bez ile örtüp 15-20 dk dinlendirin
- İçi için kıymanın üzerine soğanı rendeleyin, tuz ve bol karabiberi ekleyin
- Kıymanın hamurun üzerine güzel yayılabilmesi için soğanın suyu yeterli değilse 2-3 kaşık su ekleyin
- Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlu tezgahta 15-20 cm çapında açın
- Bir yarısına tamamen kıymayı yayın ve diğer tarafı yarım ay olacak şekilde üzerine kapatıp kenarını hamur kesme ruletiyle kesip elinizle iyice yapıştırın, kızarırken açılıp içi dökülmesin..
- Kızartma için tencereye bolca sıvıyağ koyup kızdırın. Yağ iyice kızmazsa börekler yağı çeker
- Börekleri teker teker atarak 2’şer dk önünü 2’şer dk da arkasını çevirip kızartın.
- Kızaran börekleri servis etmeden önce 2 kağıt havlu arasına alırsanız hem fazla yağı emmiş olur, hem biraz yumuşar, tercihinize bağlı.
- Hamurlara kıyma koyup kapadıktan sonra kızartana kadar çok bekletmemek gerekiyor, çok ta kısa sürede kızardığı için bu aşamada 2 kişi olmak daha avantajlı, siz kapatıp o kızartırsa daha kolay ilerlersiniz J
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder