3 Şubat 2012 Cuma

ÇİĞ BÖREK

Malzemeler :

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Su
  • 200 gr kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çaykaşığı tuz
Yapılışı:

  1. Un ve tuzu hamur yoğuracağınız kaba eleyin
  2. Azar azar suyu ekleyip klasik kulak memesi kıvamında bir hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun
  3. Hamurun üzerini nemli bir bez ile örtüp 15-20 dk dinlendirin
  4. İçi için kıymanın üzerine soğanı rendeleyin, tuz ve bol karabiberi ekleyin
  5. Kıymanın hamurun üzerine güzel yayılabilmesi için soğanın suyu yeterli değilse 2-3 kaşık su ekleyin
  6. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlu tezgahta 15-20 cm çapında açın
  7. Bir yarısına tamamen kıymayı yayın ve diğer tarafı yarım ay olacak şekilde üzerine kapatıp kenarını hamur kesme ruletiyle kesip elinizle iyice yapıştırın, kızarırken açılıp içi dökülmesin..
  8. Kızartma için tencereye bolca sıvıyağ koyup kızdırın. Yağ iyice kızmazsa börekler yağı çeker
  9. Börekleri teker teker atarak 2’şer dk önünü 2’şer dk da arkasını çevirip kızartın.
  10. Kızaran börekleri servis etmeden önce 2 kağıt havlu arasına alırsanız hem fazla yağı emmiş olur, hem biraz yumuşar, tercihinize bağlı.
  11. Hamurlara kıyma  koyup kapadıktan sonra kızartana kadar çok bekletmemek gerekiyor, çok ta kısa sürede kızardığı için bu aşamada 2 kişi olmak daha avantajlı, siz kapatıp o kızartırsa daha kolay ilerlersiniz J

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder