Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
- Yumurtayı şekerle 3-4 dakika çırpın, sütü ve sıvı yağı ekleyin.
- Ardından bütün malzemeleri ekleyin.
- 6 adet neskafe fincanı veya resimdeki gibi yakın boyutta krem karamel kalıbını iyice yağlayıp içlerine her tarafına gelecek şekilde kakao serpin fazlalığını elinizle vurarak silkeleyin.
- Kek hamurunu kapların yarısından biraz az olacak şekilde içine paylaştırın. Üzerine biraz kakaoyla karıştırılmış damla çikolata veya ceviz de serpebilirsiniz.
- Yayvan bir tencereye kapları dizin. Kapların yarısına gelecek şekilde ılık su ekleyin.
- Tencerenin ağzı açık bir şekilde, su kaynayana kadar bekleyin. Kaynayınca tencerenin kapağının altına 3 katlı kağıt havlu veya temiz bir bez koyarak kapağı kapatın. Ağzını hiç açmadan, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Altını kapattıktan sonra, 15 dakika kapağı açmadan dinlendirin.
- Kapağı 20 + 15 dkda kesinlikle açmayın.
- Kapağın altına koydunuz kağıt havlu veya bezi gergince koyun, kekler kabarınca üzerine yapışmasın.
- Ben üzerine hindistan cevizi serperek servis ettim ama çikolata sosla da çok güzel olabilir.
Not : resimde nescafe fincanı ile benim yaptığım kabı boyutları görebilmeniz açısından yanyana koydum, aşağı yukarı birbirine yakın..
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder