6 Şubat 2012 Pazartesi

ETLİ BİBER DOLMASI


Malzemeler :
·         8 – 9 adet dolmalık biber
·         200 gr kıyma
·         1 çay bardağı yıkanmış süzülmüş pirinç
·         1 büyük soğan rendelenmiş
·         1 büyük diş sarımsak rendelenmiş
·         1 dolu yemek kaşığı biber salçası
·         1 dolu yemek yaşığı domates salçası
·         1 yemek kaşık zeytinyağ
·         1 çay kaşığı tuz
·         1 / 2 çaykaşığı karabiber
·         1 çay kaşığı nane
·         4 cherry domates
·         2 su bardağı kaynamış su

Yapılışı :
1.    Biberleri yıkayıp içlerini temizleyin
2.    Kıyma, pirinç, soğan, sarımsak, biber salçası, zeytinyağ, tuz, karabiber, naneyi bir kapta karıştırın
3.    Harcı biberlerin içine çok sıkıştırmadan doldurun, tıka basa doldurursanız pişen pirinçler şiştikçe dışarı taşmaya başlar.
4.    Cherry domatesleri 2’ye bölüp biberlerin ağzını kapatın
5.    Biberleri çok serbest kalmayacakları şekilde uygun bir tencereye dizin
6.    Kaynamış suda salçayı eritin ve tencerenin kenarından biberlerin 2/3ünü geçecek kadar dökün
7.    Ağzını kapatıp yaklaşık 45 dk kadar pişirin.
8.    Piştiğini anlamak için domatesi hafifçe kaldırıp bir bıçakla biberlerin üstünü kontrol edebilir ve de içinden birazcık pirinç ve kıymayı alıp tadabilirsiniz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder