Malzemeler :
· 1 litre süt
· 1 kahve fincanı yoğurt
Yapılışı :
1. Sütü kaynatın ve ılınmaya bırakın. Sıcak olmayacak, tamamen soğumuş ta olmayacak.
2. Yoğurdu önce biraz sütle bir kasede karıştırın sonra da bir tencerede tüm yoğurdu süte iyice karıştırın.
3. Tencerenin ağzını kapatıp bir battaniyeye sarın ve evin sıcak bir köşesinde 1 gece bu şekilde tutun. (sabahtan yaparsanız 1 gece bekletip ertesi sabah açabilirsiniz)
4. Battaniyeyi açtığınızda yoğurdunuz hazır, yiyeceğiniz zamana kadar buzdolabına kaldırın.
5. Sonraki yoğurdu da bu yoğurttan mayalayarak yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder