7 Şubat 2012 Salı

BEŞAMEL SOSLU ISPANAK

Malzemeler
500 gr ıspanak
200 gr mantar
1 soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Beşamel Sos (ister bu ölçülerle hazırlanmış 2 yemek kaşığı tereyağ+2 yemek kaşığı tepeleme un+1,5 su bardağı süt isterseniz hazır sos olarak hazırlanmış) 
300 gr kaşar peynir
Karabiber
Pulbiber
Tuz

Hazırlanışı:
Ispanaklar yıkanıp, temizlenir. Parça parça kaynar suya batırılarak 1 dakika tutulup, çıkartılır. Hamen soğuk suya konulur. Bir tavada soğan ve mantarlar baharatları ilave edilerek kavrulur. Beşamel sos hazırlanır. Fırın kabının tabanına ıspanaklar serilir. Üzerine kavrulmuş mantarlı harç dökülür. En üste beşamel sos konup,rende kaşar peynir serpilerek 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilerek, sıcak servis yapılır.


Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder