1 Şubat 2012 Çarşamba

HAKANCIM USULÜ İSTİRİDYE MANTARLI KARİDES

Malzemeler
500 gr karides
5-6 istiridye mantarı
2 sivribiber
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
Pulbiber
Kekik
Kimyon
Tuz

Yapılışı


Karidesleri 5-10 dakika kadar haşlayıp,süzelim. 1 kaşık zeytinyağında mantarları soteleyelim. Ayrı bir tavada 1 kaşık zeytinyağında haşlanmış karidesleri 1-2 dakika soteleyelim. Dilimlenmiş sivribiberleri ve sotelenmiş mantarları karideslere ilave ederek biberler hafif yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyelim.. Ardından sarımsak ve baharatlarını ekleyelim. 1 kaşık tereyağını ilave ederek kapağı kapalı vaziyette 3-4 dakika daha soteleyerek pişirelim.Mantarlı karideslerimiz servis için hazırdır.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder