Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1,5 kaşık biber salçası
1,5 kaşık domates salçası
1 büyük domates rendesi
10 taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 demet nane
1/2 limon
1/2 su bardağı zeytinyağ
4 kaşık nar ekşisi
Tuz
Pulbiber
Hazırlanışı
Bulguru kapaklı bir kaba koyun. Üzerine kaynar su ilave edip kapağını kapatarak 15-20 dakika bekletin.Suyunu çeken bulgura domates rendesi ve salçaları ilave ederek iyice karıştırın. Limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın. Kıyılmış taze soğan,maydanoz,nane,pulbiber,nar ekşisi ve zeytinyağ ekleyerek karıştırın. Servis tabağına alarak dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder