250 gr tel kadayıf
50 gr tereyağ
1 su bardağı ceviz içi
3 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebi için: (hazır toz muhallebi karışımı kullanabilirsiniz)
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 parça damla sakızı
1 paket vanilya
3/4 su bardağı un
1 paket krem şanti Toz antep fıstığı(üzeri için)
Hazırlanışı
Tel kadayıfları bir tepsiye yayıp kurumaları için birkaç saat bekletin. Tereyağ,şeker ve kadayıfları tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak rengi hafif koyulaşıncaya kadar kadar kavurun. Cevizleri ekleyip 10 dakika kadar kavurun. Süt, şeker,un ve vanilyayı bir tencereye alın.Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Damla sakızlarını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Toz krem şantiyi ilave edin ve mikserle 5 dakika çırpın. Kadayıfın yarısını dikdörtgen bir kalıba bastırarak yayın. Üzerine muhallebinin tamamını dökün.En üste kalan kadayıfı yayıp buzdolabında bir gece bekletin. gece bekletin. Dilimleyerek üzerine antep fıstığı serpip soğuk servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder