MALZEMELER:
3-4 orta boy patates
1 çorba kaşığı kavrulmuş soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
4-5 dal maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Patatesi haşlayıp ezelim. Bir tavaya kavrulmuş soğan,salça ve sıvıyağı koyup biraz soteleyelim. Kavrulan salçaya ezilmiş patates,tuz ve baharatları koyup iyice karıştıralım.
1-2 dakika kavurup ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Soğuyan patateslerden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle havuç şekline getirelim. Servis tabağına dizelim. Şekillendirme işlemi bitince bıçakla havuçta olduğu gibi küçük kesikler oluşturalım. Maydanoz demetini havuçların tepelerine saplayıp servis yapalım.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder