8 Şubat 2012 Çarşamba

PENNE ARRABİATA

Malzemeler
500 gr penne makarna
4 domates
6 kaşık sıvıyağ
1 soğan
1 kaşık zeytinyağ
3 bardak domates suyu
Tuz
Karabiber
Pulbiber
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı acıbiber
75 gr parmesan veya eski kaşar

Hazırlanışı:
4 kaşık sıvıyağda iri rendelenmiş soğanları pembeleşinceye kadar pişirin. İnce kıyılmış sarımsakları ilave ederek kavurmaya devam edin. Doğranmılş domatesleri ilave edin. Domates suyu ve acı biber hariç tüm baharatları ilave ederek bir taşım kaynatın. Kesme şekeri ilave edin. En son olarak acı biberi  ekleyerek, ocaktan alın. Sosu blender ile püre haline getirin.
Bir kaşık zeytinyağ, bir tutam tuz ile haşladığınız makarnayı süzün.(hemen servis yapacaksanız soğuk sudan geçirmeyin, daha sonra servis yapacaksanız soğuk sudan geçirerek zeytinyağ ile yağlayınız.)Kalan 2 kaşık sıvıyağı kızdırıp, haşlanmış makarnayı yağlayınız. Acılı domates sosu ekleyip iyice karıştırarak servis tabağına alınız. Parmesan veya eski kaşar rendesi serperek servis yapınız.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder