Malzemeler :
· 1 bardak bombay fasulye
· 1 kuru soğan
· 1 yeşil biber
· 1 kırmızı biber
· 2 kaşık doğranmış siyah zeytin
· Dereotu
· Tercihe bağlı haşlanmış yumurta
· Süslemek için cherry domates
· Sos için ½ limon, 2 kaşık nar ekşisi, 3 kaşık zeytinyağ, tuz
Yapılışı :
- Fasulyeleri 1 gece önceden ılık suda ıslatın
- Ertesi sabah ıslattığınız suyu döküp temiz suda fasulyeleri haşlayın
- Haşladığınız fasulyeleri bir tel süzgeçte süzüp soğumaya bırakın, kabukları çıkan varsa ayıklayın
- Soğanı ¼ halka şeklinde ince ince doğrayın, biberleri halka halka doğrayın
- Fasulyelerle soğanı, biberleri, zeytini karıştırın
- Tuzu ve sosunu tercihinize göre dökün
- Üzerine isterseniz haşladığınız yumurtaları dilimleyerek koyun ve kenarlarına 2’ye böldüğünüz cherry domatesleri dizin
Afiyet Olsun...:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder