8 Şubat 2012 Çarşamba

BOMBAY FASULYE PİYAZI

Malzemeler :
·         1 bardak bombay fasulye
·         1 kuru soğan
·         1 yeşil biber
·         1 kırmızı biber
·         2 kaşık doğranmış siyah zeytin
·         Dereotu
·         Tercihe bağlı haşlanmış yumurta
·         Süslemek için cherry domates
·         Sos için ½ limon, 2 kaşık nar ekşisi, 3 kaşık zeytinyağ, tuz
Yapılışı :
  1. Fasulyeleri 1 gece önceden ılık suda ıslatın
  2. Ertesi sabah ıslattığınız suyu döküp temiz suda fasulyeleri haşlayın
  3. Haşladığınız fasulyeleri bir tel süzgeçte süzüp soğumaya bırakın, kabukları çıkan varsa ayıklayın
  4. Soğanı ¼ halka şeklinde ince ince doğrayın, biberleri halka halka doğrayın
  5. Fasulyelerle soğanı, biberleri, zeytini karıştırın
  6. Tuzu ve sosunu tercihinize göre dökün
  7. Üzerine isterseniz haşladığınız yumurtaları dilimleyerek koyun ve kenarlarına 2’ye böldüğünüz cherry domatesleri dizin
Afiyet Olsun...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder