8 Şubat 2012 Çarşamba

FIRINDA ÇİPURA & LEVREK

Malzemeler :
·         1 Soğan
·         Defne yaprakları
·         2 kaşık zeytinyağ
·         Tuz
·         Karabiber
·         2 Patates
·         Ve tabi istediğiniz balıklar J
Yapılışı :
  1. Alırken ayıklattığınız balıkları iyice yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın
  2. Her iki tarafına bıçakla bir çizik atın
  3. Her iki tarafa da tuz ve karabiber serpip fırçayla çok hafif yağlayın
  4. Kesik attığınız yerlere defne yapraklarını saplayın, karnına 2 halka soğan yerleştirin
  5. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip üzerine balıkları dizin
  6. Patatesleri halka halka dilimleyip her 2 yüzünü fırçayla yağlayın ve 1’er tane kuyrukların altına, diğerlerini de balıkların etrafına dizin. Kuyruk yağlı kağıt bile olsa kötü yapışıyor altına patates koymak kurtarıyor J
  7. Üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 190 derecede 45 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu çıkartıp bir 10 dakika da fırının üst rafında 200 derecede ızgara modunda pişirin.
  8. Yanında patatesler, roka salatası ve havuç salatasıyla servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder