Malzemeler :
· 1 Soğan
· Defne yaprakları
· 2 kaşık zeytinyağ
· Tuz
· Karabiber
· 2 Patates
· Ve tabi istediğiniz balıklar J
Yapılışı :
- Alırken ayıklattığınız balıkları iyice yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın
- Her iki tarafına bıçakla bir çizik atın
- Her iki tarafa da tuz ve karabiber serpip fırçayla çok hafif yağlayın
- Kesik attığınız yerlere defne yapraklarını saplayın, karnına 2 halka soğan yerleştirin
- Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip üzerine balıkları dizin
- Patatesleri halka halka dilimleyip her 2 yüzünü fırçayla yağlayın ve 1’er tane kuyrukların altına, diğerlerini de balıkların etrafına dizin. Kuyruk yağlı kağıt bile olsa kötü yapışıyor altına patates koymak kurtarıyor J
- Üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 190 derecede 45 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu çıkartıp bir 10 dakika da fırının üst rafında 200 derecede ızgara modunda pişirin.
- Yanında patatesler, roka salatası ve havuç salatasıyla servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder