8 Şubat 2012 Çarşamba

PASTIRMALI KARNIYARIK BÖREĞİ

Malzemeler
2 -3 yufka
250 gr pastırma
1 yeşil dolmalık biber
1 kırmızı biber
1 domates
2-3 kaşık sıvıyağ
1 su bardağı kaşar peynir rendesi
1 yumurta sarısı
Susam,çörekotu

Hazırlanışı
Yufkaları 6 eşit üçgen parçaya kesin. Sıvıyağda küp doğranmış domates ve biberleri soteleyin. Küçük kesilmiş pastırmaları ilave ederek karıştırın. Ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Karışımı üçgen yufkaların geniş tarafına koyarak üzerine kaşar rendesi serpin. Kenarlarını içe katlayıp, geniş rulo şeklinde sarın. Sardığınız yufkaların ortasını bıçakla içi görünecek şekilde, tabanını kesmemeye özen göztererek kesin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serperek 180derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirerek servis yapın.

Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder